„A közvilágítás energiatakarékos átalakítása Bátaapáti Községben” KEOP-5.5.0/A/12-2013-0350 azonosítószámú projektBátaapáti Községen utoljára 2001-ben történt meg a közvilágítás korszerűsítése, azóta ezek a lámpák már elavultak, igen sok villamos energiát fogyasztanak, ezért szükségessé vált a településen lévő közvilágítási lámpákat energiatakarékosakra cserélni.

2013 december 17-én hatályba lépett a Bátaapáti közvilágításának korszerűsítésére irányuló pályázat Támogatási Szerződése. A projekt megvalósításának eredményeként a település közvilágítása korszerűsítésre kerül, mégpedig új, energiatakarékos, LED technológiájú lámpatestek felszerelésével, melynek célja, hogy a jobb fényhasznosítású lámpatestek alkalmazásával és a speciális helyszínre adaptált fényforrás felhasználásával a gyalogos, kerékpár- és járműforgalom még biztonságosabbá váljon. A korszerűsített, optimális közvilágítás következtében a közlekedés, közbiztonság, vagyonbiztonság növekedésére is sor kerül. Ezen kívül a fejlesztés következtében csökkennek a fenntartási, működtetési és karbantartási költségek is. A fejlesztés következtében a településen minden lámpatest cseréje megvalósul, vagyis összesen 67 db lámpa válik korszerűbbé.

A fejlesztés következtében jelentősen csökken a fényszennyezés mértéke, a felszerelésre kerülő technológiát hosszú élettartam jellemzi, szerszám nélkül szerelhető, nem igényel tisztítást, környezetbarát, jobb hatásfokkal működik és dekoratív.

A projekt célcsoportja Bátaapáti Község lakossága, valamint a településen átutazók és látogatóba érkező turisták is.

A megvalósításra irányuló vállalkozási szerződés 2014. február 3-án megkötésre került és előre láthatóan 2014 tavaszán megvalósul a korszerű lámpatestek felszerelése.

A pályázat célkitűzése letölthető .doc formátumban is.

Pályázati adatlap - Környezet és energia operativ program

Audit műszaki melléklete

Energetikai tanulmány

Technológiai Audit jelentés - A közvilágítás energiatakarékos átalakítása Bátaapáti községben

Sajtóközlemény